Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ρωτήσατε - Απαντήσαμε !!!

Σας ρωτήσαμε τι θέλετε να μάθετε για εμάς. Μας κάνατε δημόσια ερωτήσεις καθώς και ερωτήσεις μέσω  μηνυμάτων. Δεν ήταν πολλές και έτσι προσθέσαμε και όσες έχουμε λάβει κατά καιρούς απ όλους εσάς :


Πώς ξεκίνησε το όλο σκηνικό με το προφίλ - ομάδα - ιστοσελίδα "Διοίκηση Επιχειρήσεων"?
(Β.Γ)Το Διοίκηση Επιχειρήσεων ξεκίνησε στα μέσα του Ιανουαρίου του 2011. Στο team ήταν 2 άτομα και δημιουργήθηκε καθαρά για την ενημέρωση μιας παρέας 5 ατόμων. Στόχος ήταν η παρέα να ενημερώνεται για ύλες , ανακοινώσεις , να ερωτοαπαντάνε ότι σχετιζόταν με τη σχολή. Δεν ήξεραν όμως όλοι από blogs και έτσι για ευκολία δημιουργήθηκε ένα προφίλ στο facebook ώστε να μπορούν να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση. Καθότι όμως ουδέν κρυπτόν υπό το facebook το προφίλ "ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ" άρχισε να δέχεται αιτήματα φιλίας από χρήστες  που κυρίως ρωτούσαν για ύλες και μαθήματα. Έτσι κρίθηκε αναγκαίο  τόσο το blog όσο και το προφίλ να οργανωθούν για να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές. Η σελίδα του ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ δημιουργήθηκε καθαρά για ενημέρωση προς χρήστες του fb  που ήθελαν απλά να παρατηρούν τα νέα του τμήματος μας. Οι ΔΙΆΛΟΓΟΙ - ΜΟΝΌΛΟΓΟΙ - ΠΑΡΆΛΟΓΟΙ δημιουργήθηκαν ΜΟΝΟ για φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ώστε μέσα οι φοιτητές να έχουν το δικό τους στέκι. Για αυτό εκεί είμαστε λίγοι , γιατί όσοι είμαστε έχουμε γίνει μία μεγάλη παρέα !!

Πόσοι είστε και τι κερδίζετε με όλο αυτό ?
(Λ.Λ)

Πόσοι είμαστε? Είμαστε 615 άτομα. Γιατί χωρίς αυτά τα 615 άτομα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΉΡΧΕ τίποτα σχετικά με το ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΡΗΣΕΩΝ. Από τον Οκτώβριο του 2011 η διαχείριση του Διοίκηση Επιχειρήσεων έχει περάσει σε άλλη ομάδα από την αρχική . Αρχικά με τη βοήθεια ενός εξαιρετικού ανθρώπου και πολύτιμου συνεργάτη το Θοδωρή αλλάξαμε τη μορφή του blog με στόχο να το κάνουμε πιο εύχρηστο για τους επισκέπτες του (δλδ ο Θοδωρής τα έκανε και ακόμα κάνει όποτε κρίνεται αναγκαίο) . Στη συνέχεια η νέα ομάδα από αγόρια και κορίτσια προσπάθησε να στελεχώσει το ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ αλλά αυτοί που ενημερώνουμε δημόσια και επίσημα είμαστε 3. 

Από όλο αυτό κερδίζουμε την ικανοποίηση, και μόνον αυτή μιας και δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτικό ή οικονομικό κέρδος, ότι είμαστε συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ και των ΦΟΙΤΗΤΩΝ.Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι βοηθάς κάποιον να μάθει κάτι και μέσα από αυτό μαθαίνεις και εσύ!!Πώς έγινε η επιλογή των ατόμων που χειριζονται το προφίλ Διοίκηση Επιχειρήσεων?
(Μ.Β)


Η επιλογή της ομάδας είχε γίνει από άτομα του κοντινού φοιτητικού περιβάλλοντος της ιδρύτριας ομάδας. Αλλά η επόμενη ομάδα από εμάς (αλλαγή μέσα στο καλοκαίρι μάλλον) θα γίνει σε συνεργασία με όλους εσάς που αγαπήσατε και στηρίξατε το ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ.
Γιατί δεν έχετε σημειώσεις στο blog σας ?
(Γ.Σ.)


Το να μαζέψουμε και να ανεβάσουμε σημειώσεις και να τις ανανεώνουμε κάθε εξάμηνο δεν ήταν κάτι εύκολο  αλλά ούτε και κάτι που θέλαμε. Επειδή όμως αρκετοί μας ζητήσατε σημειώσεις, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών συναδέλφων , μέσα από το προφίλ μας, διατέθηκαν ΔΩΡΕΑΝ και κατόπιν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με το εκάστοτε ενδιαφερόμενο σημειώσεις σε όσα μαθήματα είχαν μαζευτεί.
(Διαβάστε επίσης Σημειώσεις 2011-2012)
Πώς μπορούμε να ξεχωρίζουμε κάθε φορά με ποιον από τους 3 μιλάμε ?
(Ζ.Α.)Η αλήθεια είναι πως μόνο τα μέλη των "ΠΑΡΑΛΌΓΩΝ" θα μπορούσατε να μας ξεχωρίζατε λόγω του ότι εκεί έχουμε πολύ διαφορετική επικοινωνία , αλλά μάλλον θα το κάνουμε κάτω από κάθε ανάρτηση να έχετε ένα αρχικό μας γράμμα.
ΓΕΝΙΚΑ :


Είμαστε ενεργοί ΦΟΙΤΗΤΕΣ του ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα θρησκευτικά , πολιτικά και λοιπά ΠΙΣΤΕΎΩ μας δεν γίνονται εμφανή στην ομάδα γιατί ΔΕΝ στοχεύουμε στον προσηλυτισμό αλλά στην όσο δυνατή ΈΓΚΥΡΗ και ΈΓΚΑΙΡΗ ενημέρωση των συμφοιτητών μας. Γιατί το κάνουμε αυτό ? Γιατί θεωρούμε ότι είναι κάτι που ουσιαστικά λείπει από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ενημέρωση δεν είναι μόνο οι ύλες , οι απεργίες , οι σημειώσεις αλλά και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα , τα σεμινάρια , οι διάλογοι μεταξύ συμφοιτητών , οι ειδήσεις σχετικά με τον κλάδο μας.
Δεν είμαστε παντογνώστες , απλά προσπαθούμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι απλά δεν το κοινοποιούμε. Προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στη σχέση φοιτητή - σχολή  και όχι να κερδοσκοπήσουμε εισβάρος του οποιουδήποτε.
Κάνουμε λάθη και χαιρόμαστε πάρα πολύ  που μας βοηθάτε καθημερινά να γίνουμε καλύτεροι. Είναι λογικό και απόλυτα σεβαστό να μην υπάρχει καθολική αποδοχή των όσων λέμε ή δημοσιεύουμε αλλά μπορούμε με ήρεμο και ευγενικό τρόπο να το λύσουμε ιδιαιτέρως. Οι ειρωνείες και οι χλευασμοί δεν αρμόζουν σε άτομα με Παιδεία. Εξάλλου δεν επιβαλλόμαστε σε ΚΑΝΕΝΑΝ και δεν ζητάμε ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥ αντάλλαγμα από κανέναν.


Η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη , τουλάχιστον ας διατηρήσουμε το πνεύμα της  συναδελφικότητας και της αλληλοβοήθειας. Ποτέ δεν ξέρουμε αν κάποια μέρα χρειαστούμε τη βοήθεια κάποιου άλλου.


Σας ευχαριστούμε για όλα!!


Υ.Σ. Αν υπάρχουν επιπλέον ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας και ίσως σύντομα να έχουμε και Ρωτήσατε - Απαντήσαμε Νο 2
                                Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου