Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ποιο είναι το νέο eClass του ΤΕΙ Αθήνας - Πώς αποκτώ πρόσβαση;


Open eClass:
Η πλατφόρμα Open eClass είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων που ήρθε να αντικαταστήσει τη πλατφόρμα e-κπαίδευση. Το Open eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την υποστήριξη  για την υποστήριξη των Υπηρεσιών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας.

Η εισαγωγή της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης δίνει νέες δυνατότητες στην εκπαίδευση, προσφέροντας ένα μέσο αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας εκπαιδευτή -εκπαιδευόμενου. Παράλληλα, υποστηρίζεται η ηλεκτρονική οργάνωση, αποθήκευση και παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου της κλασσικής διδασκαλίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός δυναμικού εικονικού περιβάλλοντος εκπαίδευσης.

Η πλατφόρμα Open eClass είναι σχεδιασμένη με προσανατολισμό την ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να δημιουργούν εύχρηστα και λειτουργικά ηλεκτρονικά μαθήματα, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτουν (σημειώσεις, παρουσιάσεις, κείμενα, εικόνες, κλπ). Από την πλευρά τους οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν ένα εναλλακτικό κανάλι πρόσβασης στην προσφερόμενη γνώση.


Πώς θα αποκτήσω πρόσβαση στις υπηρεσίες της πλατφόρμας;

Για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της πλατφόρμας θα πρέπει να κάνετε εγγραφή ως χρήστης της πλατφόρμας.


Βήμα 1: Επιλέγετε Εγγραφή Χρήστη (στη κεντρική σελίδα στη μπάρα αριστερά)


Βήμα 2: Για την εγγραφή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σύνδεσης (username/password) που έχετε παραλάβει απο τό ΚΔΔ  (αυτά που χρησιμοποιείτε για τη δήλωση συγγραμμάτων και το webmail)







Πώς συνδέομαι;

Έχοντας πραγματοποιήσει την εγγραφή σας στο σύστημα, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να κάνετε είσοδο στο σύστημα, εισάγοντας στο δεξί τμήμα της οθόνης, το όνομα χρήστη και το συνθηματικό.



Πώς εγγράφομαι σε ένα μάθημα και δημιουργώ το δικό μου χαρτοφυλάκιο;

Για να εγγραφώ στα μαθήματα που επιθυμώ, επιλέγω κατάλογος μαθημάτων όπου μου εμφανίζονται τα μαθήματα του τμήματος για τα οποία υπάρχει υλικό στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια επιλέγω αυτά που με ενδιαφέρουν κλικάροντας τα και επανέρχομαι στην επιλογή χαρτοφυλάκιο χρήστη.

Για πιο εκτενής περιγραφή αλλά και απεικόνιση της διαδικασίας εγγραφής σε μάθημα και δημιουργία χαρτοφυλακίου μπορείτε να μπείτε εδώ και εδώ .




Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία και τη διαχείριση της πλατφόρμας, μπορείτε να επικοινωνείτε με το email: eclass@teiath.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου