Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΣΟ 2012



«Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναπτύσσει κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους φοιτητές, η οποία θα διανεμηθεί από τον Οκτώβριο 2012. Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα ενσωματώνεται και το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), το οποίο καταργείται ως ξεχωριστό έντυπο.


Για τη χορήγηση των νέων καρτών (με το ενσωματωμένο ΠΑΣΟ) θα ακολουθηθούν διαδικασίες παρόμοιες με αυτές του ακαδ. έτους 2011-2012 για την απόκτηση του Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου (ηλεκτρονικού Δελτίου), με τη διαφορά ότι οι φοιτητές θα λαμβάνουν την κάρτα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.»


Η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απόκτηση της νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας θα είναι διαθέσιμη από τις 24/09/2012 από τη διεύθυνση academicid.minedu.gov.grΕιδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης για την ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας φοιτητών του οικείου ΑΕΙ.


Η νέα Ακαδημαϊκή ταυτότητα φοιτητών θα ισχύει για όσο διάστημα υφίσταται η φοιτητική ιδιότητα και θα καλύπτει πολλαπλές χρήσεις πέραν του φοιτητικού εισιτηρίου ΠΑΣΟ. Η διανομή και η εκτύπωση της Νέας Ακαδημαϊκής ταυτότητας φοιτητών θα γίνετε από ανάδοχο ο οποίος έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό.


Η παραλαβή της νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας φοιτητών θα γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από το σημείο του αναδόχου που θα επιλέξει ο φοιτητής. Σε περίπτωση απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας ο κάτοχος της ακαδημαϊκής ταυτότητας οφείλει να δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ακύρωση της ακαδημαϊκής ταυτότητας και να προχωρήσει σε καταστροφή της .

Όροι και Προϋποθέσεις απόκτησης ΠΑΣΟ εδώ .





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου