Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

" Συγχωνεύεται το Τ.Ε.Ι. Αθήνας με το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας;" Και όμως ΝΑΙ

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό γίνονται  συζητήσεις πάνω στο θέμα Καλλικράτης στην Ανώτατη Εκπαίδευση . Η αρχή έγινε φέτος με ένα μικρό αριθμό , κυρίως επαρχιακών , σχολών να μένουν εκτός μηχανογραφικού δελτίου . Κατά καιρούς ακούγονται διάφορες συγχωνεύσεις μεταξύ μεγάλων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τη πιθανή δημιουργία Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου , χωρίς όμως καμία φήμη  να  έχει επιβεβαιωθεί από κάποιον αρμόδιο.
Πρόσφατα επανέφερε το θέμα αυτό  στην επιφάνεια το γνωστό εκπαιδευτικό -ενημερωτικό site "Infospoudes.gr" με το άρθρο του " Συγχωνεύεται το Τ.Ε.Ι. Αθήνας με το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας;" . Το παραπάνω άρθρο έγινε αφορμή για πληθώρα  συζητήσεων τόσο μεταξύ φοιτητών και των δύο ιδρυμάτων όσο και μεταξύ καθηγητών.
Λαμβάνοντας αρκετά μηνύματα από συμφοιτητές που ήθελαν να μάθουν κατά πόσο ισχύει αυτή η είδηση ψάξαμε για κάποιες πηγές , αν και δεν ήταν εύκολο να συλλέξουμε αρκετές πληροφορίες, μιας και το θέμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα ακόμα.
Πηγή μέσα από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει για συγχώνευση ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΉΣΕΩΝ των δύο Ιδρυμάτων , ΤΕΙ Αθήνας & ΤΕΙ Χαλκίδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγχώνευση αυτή θα γίνει μέσα στο 2012 και θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Ακόμα, δεν έχει τεθεί θέμα για πιθανή κατάργηση κάποιων τμημάτων, ούτε έχει ξεκαθαριστεί για το πώς (και αν) θα γίνει η ενοποίηση των ομότιτλων σχολών και τμημάτων τους.
Αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα , τόσο από την πλευρά του Υπουργείου όσο και από την πλευρά των διοικήσεων των δύο Ιδρυμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου