Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για τη δήλωση συγγραμμάτων



Αγαπητοί φοιτητές, φοιτήτριες


Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 θα ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2011-12, μέσω της ιστοσελίδας www.eudoxus.gr Η επιτυχής λειτουργία του προγράμματος «Εύδοξος» την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά είχε ως αποτέλεσμα η διανομή των συγγραμμάτων να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να περιοριστούν οι περιπτώσεις καταχρηστικής εκμετάλλευσης.
Εξίσου σημαντική θα είναι και η συμμετοχή σας και στο εθελοντικό πρόγραμμα «Εύδοξος+», καθώς αυτό θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων και θα αποδώσει σπουδαία περιβαλλοντικά οφέλη. Συγκεκριμένα τίθεται από σήμερα σε λειτουργία το «Εύδοξος+», με σκοπό την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ των φοιτητών του ίδιου Τμήματος. Μέσω αυτής της νέας δράσης – όπως συμβαίνει σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο – όσοι φοιτητές το επιθυμούν μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους συγγράμματα παλαιότερων ετών, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, απολαμβάνοντας έτσι διάφορα πλεονεκτήματα.
Από τις 24/10/2011, που αρχίζει η διανομή των συγγραμμάτων, κάθε φοιτητής που δικαιούται ένα σύγγραμμα θα μπορεί να επιλέξει, είτε ένα νέο ανάτυπο μέσω του «Εύδοξος», είτε ένα μεταχειρισμένο ανάτυπο μέσω του «Εύδοξος+», εφόσον βέβαια υπάρχει αντίστοιχη δήλωση διαθεσιμότητας από άλλον φοιτητή.
Για όσα συγγράμματα ανταλλάσσονται μέσω του «Εύδοξος+» οι φοιτητές θα πιστώνονται στο λογαριασμό τους τις πιστωτικές μονάδες από την ανταλλαγή του συγγράμματος. Οι πιστωτικές μονάδες αθροίζονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ελεύθερη απόκτηση άλλων συγγραμμάτων μέσα από τη λίστα του «Εύδοξος» του Τμήματός σας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο «Εύδοξος+», στο τέλος του εξαμήνου, θα μετέχουν σε πανελλαδική ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας (φορητοί/επιτραπέζιοι υπολογιστές, ταμπλέτες, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, συνδρομές ADSL και 3G, κλπ.).
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής συγγραμμάτων μπορείτε, από σήμερα κιόλας, μέσω της κεντρικής σελίδας του «Ευδόξου», είτε απευθείας στην ιστοσελίδαhttps://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, να σημειώσετε όσα συγγράμματά σας είναι σε καλή κατάσταση και προτίθεστε να παραχωρήσετε σε άλλους συμφοιτητές σας. Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για τον αριθμό των πιστωτικών μονάδων που αντιστοιχούν σε κάθε παραχώρηση συγγράμματος. Αναλυτικές οδηγίες για το “Εύδοξος+” μπορείτε να βρείτε στοhttp://eudoxus.gr/Files/Antallagi_Syggrammaton_Diathetis.pdf Για απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να μας απευθύνετε ερωτήματα στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών “Εύδοξος+” (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx, 801-11-13600)

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου