Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ: Ύστατη έκκληση προς την υπουργό Παιδείας


"Θέλουμε να προλάβουμε τις δυσμενείς καταστάσεις και όχι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Αναμένουμε την πρόσκληση σας το συντομότερο δυνατό".
Έτσι κλείνει η επιστολή της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ της χώρας προς την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στα Ιδρύματα από τη δραστική μείωση του αριθμού των ωρομισθίων εκπαιδευτικών . Ειδικότερα η επιστολή των προέδρων έχει ως εξής:
Αξιότιμη κα. Υπουργέ,
γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΤΕΙ λόγω του νέου νόμου , είναι αρνητική και ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα.
Η χρηματοδότηση των ΤΕΙ και ο αριθμός των εκτάκτων όπως καθορίστηκε με την ΠΥΣ δεν συνηγορούν υπέρ της απρόσκοπτης εκπαιδευτικής λειτουργίας τους.
Μιλάμε πλέον για ανοικτά ΤΕΙ σε μη-λειτουργία.
Οι Πρόεδροι των ΤΕΙ δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών τους όταν αυτές αντιστοιχούν σε πολλαπλάσιο αριθμό από αυτόν που καθορίστηκε (1.300).
Η συντονιστική επιτροπή της Συνόδου έχει ζητήσει εκτάκτως συνάντηση μαζί σας, ώστε να δοθεί λύση στα οξύτατα προβλήματα.
Θέλουμε να προλάβουμε τις δυσμενείς καταστάσεις και όχι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.
Αναμένουμε την πρόσκληση σας το συντομότερο δυνατό.
Με εξαιρετική τιμή
Για την Σύνοδο Προέδρων – Αντιπροέδρων ΤΕΙ
Καθ. Σωκράτης Καπλάνης, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Πάτρας
Καθ. Δημήτρης Νίνος, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Καθ. Παύλος Καρακολτσίδης, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
Καθ. Ευάγγελος Πολίτης - Στεργίου, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου
Καθ. Γρηγόρης Γκίκας, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου