Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η εγκύκλιος για τους αθλητές που με αίτηση εισάγονται στα ΑΕΙ –ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 1-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν από μέχρι 10 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους.Οι αθλητές που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις εισάγονται κατόπιν αιτήσεώς τους:
α) Είτε σε οποιοδήποτε Παν/μιο ή Τ.Ε.Ι, εκτός των Στρατιωτικών, Αστυνομικών σχολών και των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού, χωρίς ποσοτικό περιορισμό και χωρίς να απαιτείται να έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο (Κεφάλαιο Α΄).
β) Είτε σε οποιοδήποτε Παν/μιο ή Τ.Ε.Ι, σε ποσοστό θέσεων, σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό δελτίο,
εκτός των Στρατιωτικών, Αστυνομικών σχολών και των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίες δε λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής (Κεφάλαιο Β΄).
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄
1. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου σχολείου ευτ/θμιας Εκπ/σης που τους παρέχει το δικαίωμα εισαγωγής στα Παν/μια και στα Τ.Ε.Ι.
2. Να έχουν ηλικία 17 έως 30 ετών κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως αθλητές. Εξαιρείται η 1η Ολυμπιακή νίκη για την οποία ορίζεται ως ανώτατο όριο ηλικίας το 35ο έτος.
3. Να μην έχουν εισαχθεί σε σχολή ή τμήμα της πρώτης προτίμησής τους στο μηχ/κό δελτίο (εκτός των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού).
4. Αν η νίκη έχει επιτευχθεί σε ομαδικό άθλημα, θα πρέπει ο αθλητής να έχει συμμετοχή σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες της διοργάνωσης. Αν η διοργάνωση διεξάγεται σε φάσεις, θα πρέπει να έχει συμμετοχή σε περισσότερους από τους μισούς του αθροίσματος των αγώνων όλων των φάσεων.
5. Εκτός από τη νίκη σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους ή Πανευρωπαϊκούς αγώνες, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο αθλητής πρέπει να έχει επιτύχει τη διάκριση από 1.9.2007 μέχρι και 7.10.2008.
6. Η νίκη (ατομική ή ομαδική) σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες πρέπει να έχει κατακτηθεί με την εθνική ομάδα. 7ς Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά σύμφωνα
με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς του οικείου αθλήματος. Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη
διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία.
7. 7ς Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνιο πρωτάθλημα θεωρούνται μία και μόνο εθνικού ερασιτεχνικού επιπέδου διοργάνωση κάθε χρόνο, ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων και παίδων - κορασίδων, που διενεργείται μεταξύ αθλητικών συλλόγων και
ορίζεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και πάντα της ανώτατης κατηγορίας για κάθε άθλημα ή αγώνισμα (Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ανώτατης κατηγορίας θεωρούνται οι αγώνες Λυκείου).
ιευκρινίζεται ότι οι διοργανώσεις κυπέλλου δε θεωρούνται Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Αν στις παραπάνω κατηγορίες φύλου και ηλικίας διενεργούνται δύο ή περισσότερα Πανελλήνια πρωταθλήματα, σε κάθε κατηγορία λαμβάνεται υπόψη μόνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή οι Πανελλήνιοι αγώνες της μεγαλύτερης ηλικίας στη συγκεκριμένη κατηγορία.
8. Για να ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε αγωνιστική διάκριση πρέπει ο αριθμός των συμμετασχόντων αθλητών στο αγώνισμα ή το άθλημα, σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης, να είναι διπλάσιος της νίκης που επιβραβεύεται. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός των συμμετασχόντων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από έξι (6) αθλητές ή ομάδες.
9. Στα ατομικά αθλήματα δε λαμβάνεται υπόψη η ομαδική βαθμολογία ή κατάταξη.
10. Η νίκη να έχει επιτευχθεί σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999 Ομοσπονδίες.
11. Να είναι εγγεγραμμένοι στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της παραγράφου 3 του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (πιστοποιείται με τη σχετική βεβαίωση που χορηγείται στον υποψήφιο) .
- Οι αθλητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και τα δύο (2) αμέσως επόμενα ακαδημαϊκά έτη από αυτό που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση εισαγωγής. 7στόσο, με νεότερη νίκη σε διαφορετική διοργάνωση μπορούν να επανακτήσουν το
δικαίωμα αυτό (αριθμ. 3225/27-9-2005 άποψη του Νομικού Συμβούλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ., η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό ΥΠ.Ε.Π.Θ.).
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου